Ensimmäinen lukumaratonini

Perjantai-iltana lueskelen blogivirtaa ja törmään lukumaratoonareihin. Ja koska Knausgårdin viides taistelu odottaa lukijaansa, ilmoittaudun myöhäisheränneenä Hyllytontun listalle, keitän ison mukillisen teetä ja valikoin kirjakasasta kavereita Knausgårdille (Meriromaani ja Kun aika loppuu, vaikka varmasti yksikin kirja riittäisi). Sitten varmistan vielä, että perheenjäseneni viettävät aamupäivän  fudiskentällä, ja annan itselleni lukuluvan. Kyseessä on siis Blogistanian kesälukumaraton numero 5.

Perjantai-ilta

Vasta aloitettuani, puoli tuntia luettuani, puoliso muistuttaa, että olin luvannut katsoa Nälkäpelin viimeisen osan hänen seurassaan. Lukutauko. Elokuva on tylsähkö, ja sen jälkeen uni voittaa pian Taisteluni-tiiliskiven. Lämmittelynä siis reilu tunti lukemista ja kirjasta tehty elokuva.

Lauantaiaamu

Aamiaisella Knausgårdin seurassa. Saan luettua lähes sata sivua, kun 10-vuotias jalkapalloilija liittyy mukaan Punaparta-sarjakuvansa kanssa. Ilmoittaessani perjantai-iltana mahdollisesta lukumaratonista perheelleni poika hihkaisi heti haluavansa osallistua hänkin (mutta muisti sitten uudet nappiksensa ja urheilu voitti. Kymmenvuotias pohti, että seuraavana sadepäivänä sitten yhteinen lukumaraton, ja sehän sopii, tämä kun jäänee vielä harjoitteluksi).

Yli keskipäivän

Jutustelu-, kahvi-, päivitys- ja blogiselaustaukojen ohella Taisteluni, viides kirja eteni taas sata sivua. Keskittymiskykyni ei ole huipussaan, ja mietiskelen opiskelijaminääni, joka luki tuntitolkulla lukusaleissa, kahviloissa ja illalla vielä kotonakin. Knausgård luettelee tämän tästä lukemisiaan, pitäisikin kirjoitella itselle lukuvinkkejä ylös.

Iltapäivä (ja saunailta)

Seuraavan kerran lukumaratonille osallistuessani valmistaudun vähän paremmin. Lukemista häiritsevät retkievässuunnitelmat ja kaupparetki, syödäkin pitäisi, joten ehkä seuraavalla kerralla ruuat valmiiksi kaappiin. Iltapäivään sain raivattuaan myös joogatauon, ja se kyllä sopi hyvin ohjelmaan. Puhelimesta ehkä kannattaisi pysytellä erossa, ja lopulta saunakutsu naapurista houkutteli hetkeksi eroon Knausgårdista ja päätin lopettaa minimaratonini 22 tunnin ja 350 sivun jälkeen.

Tyytyväinen olen kyllä – oli ihanaa uppoutua kirjaan niin kuin joskus kauan sitten, vaikka kotityöt huutelivat. Lapsikin innostui rauhoittumaan kirjan ääreen (toki osaa se muutenkin), ja taidan tässä vauhdissa lukaista viimeiset kuusikymmentä sivua taistelua ennen huomista. En varmaankaan pysty osallistumaan seuraavaan yhteiseen maratoniin, mutta lupaan itselleni enemmän lukemiseen pyhitettyä aikaa. Kiitos järjestäjälle! Suosittelen myös vilkuilemaan muiden osallistujien blogeja!

3 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäinen lukumaratonini

  1. Paluuviite: Kesälukumaraton 2016 | Kaikkia värejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s