”5. syyskuuta. Nukuin, söin ja pelasin.”

Aleksi Delikouras: Nörtti. 2012, Otava.
Syyslukukauden alussa seiskaluokkalainen listaa lempikirjojaan, listassa komeilee Nörtti ja opettajaa nolottaa: miten olenkaan kierrellyt ja kaarrellut tuota hetkisessä ahmaistavaa pikku kirjaa, vaikka tietenkin se PITÄISI olla luettuna, jatko-osineen kaikkineen. Päätin siis paikata tämän pienen aukon kirjallisessa sivistyksessäni.

Nyt Aleksi Delikourasin 22-vuotiaana kirjoittama teos on luettu: Nörtti humpsautti minut mukaan peruskoulun käytäville, pelien maailmaan ja nuoren pojan suoraviivaiseen ajatuksenjuoksuun. Nörtti on kerrottu päiväkirjan muodossa, ja kirjoittajakertoja on päähenkilö DragonSlayer666. Teoksen puhekielisyys on varmasti yksi syy, miksi teos kerää nuorten suosiota, mutta kyllä niukkasanainen kerrontakin varmasti ihastuttaa. Päiväkirjamerkinnöissä eli laverrella, kun kertoja selostaa päivien kulkua. Toteavasti tyylistä syntyy myös teoksen kuivakka huumori – kertoja ei välttämättä ole luotettavimmasta päästä, joten hauskuutta syntyy myös teinipojan yläastekokemuksen kuvauksesta.

Parasta Nörtissä on päähenkilö: DragonSlayer666 on suloinen sekoitus epävarmuutta  ja rentoutta, tyyppi joka suhtautuu itseensä ja maailmaan ympärillään teinimäisen mutkattomasti muttei kuitenkaan välinpitämättömästi.

image

Yksi kommentti artikkeliin ””5. syyskuuta. Nukuin, söin ja pelasin.”

  1. Paluuviite: Lukuhaaste ohjaa uusiin lukusuuntiin | Kaikkia värejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s