Viiden kirjan haaste

Kirjablogeissa kiertää tällä hetkellä viiden kirjan haaste, ja minut haastoi mukaan Anki, kiitos!

 
1. Kirja, jota luen parhaillaan

Tällä hetkellä kesken ovat Helena Telkänrannan tietokirja Millaista on olla eläin? ja Taina Latvalan novellikokoelma Ennen kuin kaikki muuttuu.

 

2. Kirja, josta pidin lapsena

Aili Somersalon Mestaritontun seikkailut ja  Päivikin satu ovat kirjoja, joita rakastin! Satumaailma tuntui ihmeelliseltä, ja Mestaritontun vakava hahmo ihmetytti, noidat tuntuivat sopivan jännittäviltä (ja ihanan hölmöiltä). Päivikki tietysti vetosi prinsessasatuja rakastavaan pikkutyttöön. Aikuisena luin molemmat uudestaan, ja edelleen voisin laskea nämä suosikkisatuihini.

 

3. Kirja, joka jäi kesken

Ehkä kesken jääneet kirjat ovat unohtuneet, tai ainakaan lähiaikoina en muista jättäneeni kirjaa (lopullisesti) kesken. Monika Fagerholmin Diiva jäi ensi yritykselläni kesken, mutta teos ei jättänyt minua rauhaan, ja lopulta rakastuin siihen. F. E. Sillanpään Ihmiset suviyössä jäi kyllä hetki sitten kesken myös, mutta vain odottelemaan parempaa aikaa – sen aion aloittaa alusta, lupaan! Ehkä seuraavaan klassikkohaasteeseen…

 

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Näitä olisi niin paljon… Joskus vaikuttaa tunnelma, joskus kieli. Joskus ajatukset jäävät hyrräämään kirjan maailmaan, ja ainakin Margaret Atwoodin Maddaddam-trilogia on sellainen lukukokemus. Varsinkin ensimmäiset Oryx ja Crake sekä Herran tarhurit vaikuttivat vahvasti ajatteluni – mietin, millaisessa maailmassa elämmekin ja millainen tulevaisuus meillä on. Arvostin luontoa ja hyviä ihmisiä entistä enemmän luettuani nämä. Ja lopetin kanan syömisen. Ehkä kasvissyöntinikin on osittain näiden kirjojen ansiota.

 

5. Kirja, johon palaan uudelleen

Minulla ei ole varsinaisesti sellaisia kirjoja, joita lueskelisin uudestaan, mutta ainakin Rosa Liksomin novellien parissa olen hykerrellyt useampaan otteeseen. Nuo Maddaddamit haluaisin ehtiä lukea, ja joskus toivoisin aikaa jäävän lapsuuden kirjojen uudintaluennalle… Sinuhe, egyptiläisen olen lukenut ensimmäisen kerran liian nuorena, sitten melkein tarpeeksi vanhana, ja nyt on jonkin aikaa ollut mielessä palata sen seuraan.

 

Näitä oli hauska miettiä, ja taisinpa saada taas pari teosta lukulistalleni…

Haastan mukaan Tiinan Hyllytontun höpinöitä -blogista, toivottavasti ehdit vastata!

image.jpeg

Kirjastonkirjahyllyni, jossa lukijaansa odottelee pari omaakin kirjaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s