Kirjakesä 2016

Kevät vierähti työn ja työnhaun merkeissä, ja lukemiset jäivät. Joskus sitä vaan eksyy rakkaasta harrastuksestaan, tai tässä tapauksessa keskittymiskyky riitti vain pakollisiin. Työnhaku sentään tuotti tulosta, ja nyt voin matkata fiktiivisiin maailmoihin kevein mielin. Uudenvuoden postauksessa toivoin itselleni lisää lukuaikaa ja joogaa, ja jälkimmäisen sentään olen pitänyt tasapainottamassa oloani. Tällä hetkellä olohuoneessa kirjakasa loikoilee joogamaton vieressä, ja pyörä vie kohta kohti lähikirjastoa.

Nyt on siis vihdoin loma (=työttömyys) ja aikaa: kirjapino notkuu niin kuin kirjaston varausjonokin. Kaivan esiin viime kesän kaverini, Lukupäiväkirjan, ja ryhdistäydyn bloggaajana. No ainakin luen! Keväällä olen sentään hieman aktivoitunut #pojatkinlukee-kampanjassa, vaikkakin vain kotona. Pojan kanssa aloitetaan nyt Helmet-kirjaston lukubingo, jossa molemmilla on jo yksi rasti: luimme muutaman luvun ääneen Jenni Pääskysaaren Poika sinä olet -teosta. Toivon, että poikanikin jatkaa sen parissa.

image.jpeg

Kesän must-lukemisiin kuuluu ainakin Knausgårdin viimeinen Taisteluni-järkäle, ihana Poika sinä olet, runojuttuja Säkeilyvaarasta, Jari Järvelän Tyttö ja seinä, pari lännenromaania (!), Oneironkin vielä tuossa näyttäisi olevan. Tällä hetkellä nautiskelen hyisestä Kaikki laulavat linnut -trilleristä (määritelmä täsmentynee lähipäivinä ilmestyvässä blogauksessa) ja silmäilen Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmakarttaa. Kirjoja ja elokuvia, onnea!

image

Lukuhaasteitakin olisi: ainakin Helmetin vuosihaaste (voi, miten tyhjältä se näyttää!), näytelmähaaste, Kansojen juurille -haaste, klassikkohaastekin. Taidan seuraavaksi tarttua kuitenkin dekkariin ja miettiä haasteita myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s